PHYSIUM SPORT

Tractament en profunditat.

El Physium és una màquina que utilitzem com a complement als nostres tractaments de teràpia manual. És un dispositiu mèdic dissenyat per en Jordi Saló, un fisioterapeuta i osteòpata, que buscava poder mobilitzar la fàscia de forma efectiva a qualsevol nivell de profunditat. Se’n va adonar que amb les mans no es pot arribar a tot arreu, i que si obtenia una pressió negativa (succió) en lloc de positiva (pressió), es podia mobilitzar qualsevol estructura de forma més efectiva i segura.

 

Totes les estructures del nostre cos estan embolcallades i protegides per la fàscia, que és una estructura de teixit connectiu que recobreix totes les estructures corporals, donant-los suport i protecció. La fàscia, però, és una estructura dinàmica que pateix tensions, inflamació i fibrosi, igual que les altres estructures de teixit connectiu com els músculs, els lligaments o els tendons.

 

El Physium fa mecanotransducció per pressió negativa (efecte ventosa), de manera que situant els aplicadors sobre la zona que ens convingui tractar, i regulant-ne la intensitat i la freqüència, podem arribar a diferents profunditats del teixit sense lesionar-lo i buscant els beneficis que necessitem.

 

Els beneficis d’aquesta mobilització del teixit són múltiples. L’estímul mecànic sobre les cèl·lules de la fàscia fan que aquestes puguin proliferar, de manera que obtenim una regeneració i elastificació del teixit, allà on hi havia un procés fibròtic o retràctil. A més augmentem de forma considerable la vascularització de la zona tractada, afavorint-ne la nutrició i regeneració.

 
PHYSIUM SPORT

Els beneficis d’aquesta mobilització del teixit són múltiples.

Els tractaments més habituals amb Physium Sport són:

 

1. Cicatrius i adherències, tant superficials com profundes.

2. Restriccions de mobilitat, fibrosi i escurçaments.

3. Rehabilitació postcirurgia.

4. Contractures musculars.

5. Drenatge i mobilització de fluids.

 

Un espai petit,
on passen grans coses.

ESPAI FISIO