El web no està optimitzat per IExplorer, és millor utilitzar Mozilla Firefox o Chrome

ÉS UNA BONA IDEA FER UNA DIETA DEPURATIVA DESPRÉS DE LES FESTES DE NADAL?

Les festes de Nadal són especialment intenses, són dies en que es viuen moltes emocions i dies en els que s’incrementa la vida familiar i social que a més, sempre és al voltant d’una taula amb àpats diversos i dolços típics de l’època. És per aquesta raó que aquestes festes ens fan sentir una profunda “ressaca” quan estrenem el nou any.

La consulta aquests dies s’omple de la voluntat per part de tothom de voler fer quelcom per treure’s de sobre els quilets extres que s’han acumulat aquets dies. I és que els dies de Nadal són un descontrol...

Vull netejar l’organisme, vull depurar, fer una dieta “detox”. Vull aprimar-me!

Les dietes depuratives no estan pensades per perdre pes, però jo sempre dic que no es perd pes, si no que deixes el que no necessites. Per tant si poses ordre i cura a la teva alimentació, l’organisme reacciona. El pes que té cadascú és la conseqüència de la vida i de l’alimentació que porta. Per això és tan important l’equilibri en tot els aspectes.

De dietes depuratives en podem trobar quaranta mil, jo soc del parer que cadascú té unes necessitats depenent de la vida que tingui (feina, horaris, rutines, esport que practica, estat de salut, etc) . Per aquesta raó és molt important que el que decideixis fer estigui acompanyat i pautat per un/a professional. Serà la millor manera d’assolir el teu objectiu.

Sí que és molt interessant fer un “reset” i donar-li un descans a l’organisme per tal de que pugui netejar-se, eliminar toxines i greix acumulat.

Si estàs pensant en reestructurar la teva alimentació, fer un canvi d’hàbits o fer una neteja orgànica. Jo et puc assessorar a trobar el més adient per a tu. Un bon acompanyament és la clau per aconseguir el que et proposis ud83dude09

 

 

Mònica Rodríguez Márquez

Dietista-PNIE-Coach Nutricional

 

EVITA ELS TÒXICS!

Una alimentació amb molts processats, envasats, additius o aliments molt refinats i ensucrats, pot causar-nos molts problemes.

Vull explicar-te breument què li passa al nostre organisme si no cuidem la nostra alimentació:

Si s’abusa dels aliments mencionats, hi haurà molt possiblement un esgotament de les glàndules digestives, debilitat de la membrana intestinal i una alteració de la flora intestinal a causa de les toxines acumulades. Aquest fet pot acabar provocant reaccions indesitjables al nostre organisme, quines són??

 • A nivell digestiu: acidesa, gastritis, restrenyiment, inflamació, colon irritable ....
 • Respiratori: bronquitis, asma, sinusitis, rinitis, tos...
 • Pell: acne, psoriasis, èczemes, picors...
 • Articulacions: rigidesa, artritis, dolors articulars....
 • Més general; obesitat, migranyes, retenció de líquids, depressió, ansietat, fatiga...

Què podem fer per evitar patir qualsevol dolència d’aquesta llista....?

Us apunto algunes recomanacions per poder començar a fer feina:

 • Eliminar les substàncies tòxiques de la nostra dieta diària.
 • El que mengem ha de ser el més natural possible, al igual que les formes de cocció, aquestes han de de ser senzilles.
 • Incrementar la fruita i la verdura, consumir producte de temporada i de proximitat.
 • Incrementar els greixos de qualitat (alvocat, fruits secs, llavors, olis de qualitat, etc)
 • Proteïnes de qualitat
 • L’aigua mineral, com a beguda principal. Eliminar les begudes amb gas i ensucrades.
 • Planificar els menús és una bona manera d’estar atents i ser conscients de la nostra alimentació.
 • I per últim (però no menys important...) practicar exercici- activitat física a diari. Podem aprofitar l’estiu per estar a la natura, el nostre cos i la nostra ment ens ho agrairan.

 

Si vols informació més personalitzada pots trobar-me el dimecres (matí) i dijous (tot el dia) aquí a l’Espai Fisio, estaré encantada de poder dissenyar un menú per tu, que s’ajusti als teus horaris i a les teves necessitats nutricionals.

 

 

Mònica Rodríguez Márquez

monica.bonsaliments@gmail.com

(Dietista, PNIE i nutrició ortomolecular)

 

 

Hipopressius: què són?

Abdominals, tècniques o gimnàstica hipopressiva…últimament sentim aquesta paraula per tot arreu però, exactament què són? I per a què serveixen?

 Tant és com els hi diem, tot es refereix al mateix: la gimnàstica abdominal hipopressiva (GAH) són exercicis senzills que, combinant-los amb la respiració i certes postures, reforcen la musculatura abdominal i el sol pèlvic tan d’homes com de dones.

Com el seu nom indica els hipopressius són exercicis que mitjançant tècniques respiratòries i posturals, estan destinats a reduir la pressió intraabdominal, al contrari dels abdominals clàssics que són hiperpressius i afavoreixen la distensió abdominal.

Fer aquests exercicis i sobretot, fer-los bé, ens pot reportar grans beneficis a nivell de salut i també estètics, i el millor de tot, estan a l’abast de tothom, tan per sexe com per edat.

La seva eficàcia està demostrada científicament, i és que els hipopressius no són tan sols “abdominals”, són exercicis que milloren el rendiment esportiu, la postura, lumbàlgies, redueixen cintura, augmenten el to muscular, milloren el restrenyiment i un dels beneficis més impressionats d’aquests exercicis és que tenen cura del sòl pèlvic. I en aquest punt cal aclarir que això no es tan sols per a dones que acaben de donar a llum o dones a partir de certa edat, en absolut! El sòl pèlvic representa un paper clau en la nostra continència orinaria, així com amb en la plenitud de la nostra vida sexual i la nostra salut pelviana.

Proper curs d'hipopressius a l'Espai Fisio el 6 de juny!

 

A la Xina, si se’t posava malalt un pacient, erets considerat un mal acupuntor

Martina Ferrer, s’ha format en fisioteràpia, dietètica, pilates  i medicina tradicional xina i acupuntura. El resultat: una professional que fa més de deu anys que es dedica a la cura i  salut dels seus pacients d’una manera integral, combinant els diferents coneixements adquirits al llarg de la seva trajectòria personal i professional per aconseguir un diagnòstic i un tractament adequat per a cada persona i la seva patologia o símptoma. I des del passat mes de febrer, la Martina Ferrer també passa consulta a l'Espai Fisio.

 250_6p4m_IMG_8560.jpg

Què és l’acupuntura?

L’acupuntura en realitat, tan sols és una branca de la medicina tradicional xinesa; aquesta inclou massatges, nutrició, fitoteràpia (tractament amb plantes) i tractament amb agulles. La MTX sosté que en el cos humà hi ha 14 meridians,  que són com 14 carreteres que transporten la nostra energia, el chi,  al llarg i ample del nostre cos. En aquests meridians hi ha punts concrets que corresponen a diferents òrgans i vísceres. Al mateix temps, aquests punts també estan relacionats amb els cinc elements naturals: foc, aigua, terra, fusta i metall, amb colors i fins i tot amb les estacions de l’any. Quan fem acupuntura, relacionem tots aquests conceptes.

L’acupuntura busca equilibrar l’energia del teu cos, des de la MTX es creu que qualsevol malaltia és, en realitat, un bloqueig d’energia en alguna part del cos i l’acupuntura reequilibra. El principi bàsic de l’acupuntura és la prevenció, per això, a Xina, si se’t posava malalt un pacient, erets considerat un mal acupuntor.

Com funciona?

Durant la primera sessió fem una entrevista en profunditat; avaluem historial, símptomes, característiques físiques i anímiques de la persona.

Es tracta de saber el màxim d’aquella persona per després poder relacionar tota la informació i fer un diagnòstic precís.

La MTX ho relaciona tot amb tot, no té res a veure amb la medicina al·lopàtica d’aquí. Per exemple, els pulmons, segons la MTX, estan relacionats amb la pell i amb l’intestí gros, per el que, una persona amb asma pot ser que també tingui alterades les evacuacions o tingui algun problema de pell atòpica. I té molt de sentit ja que, si t’hi pares a pensar, els tres són òrgans netejadors i purificadors, encarregats de treure. Si un està alterat, és molt possible que els altres vagin al darrera. La medicina al·lopàtica ni es planteja aquestes relacions, tractarien l’asma i el restrenyiment per separat. Amb l’acupuntura el que fas és equilibrar els tres alhora, que tornin a trobar el seu ritme.

I l’acupuntura amb agulles calentes?

Si, es fa amb les agulles normals però després les escalfem amb un puro de moxa,  artemisa, és una aplicació de l’acupuntura molt indicada en casos d’artrosis per exemple, en que es creu que falta escalfor a les articulacions i amb les agulles calentes aconseguim reduir molt el dolor.

Pot curar estats emocionals?

L’estat físic i l’estat emocional van absolutament de la ma. Un belluga l’altre. Quan algú ve a fer-se acupuntura no ve perquè està trist, ve perquè té un dolor físic, que és la manera més fàcil, més evident de percebre que hi ha quelcom que no va bé. Un cop a la consulta i després de moltes preguntes, descobreixes quins mals vertaders hi ha darrera aquell dolor. La fibromiàlgia, per exemple, en general té molt a veure amb la impotència, amb la ràbia, potser d’haver callat o aguantat molt. O, una dona em va venir a veure perquè tenia una sinusitis que no se li curava, després de moltes preguntes em va acabar dient que havia patit la mort d’un fill i no havia pogut plorar.

L’acupuntura, fa mal?

Depèn de l’energia de cadascú, hi ha persones molt sensibles que les noten més que d’altres, però són agulles molt fines, no són com les de treure sang. Si es nota la molèstia es molt lleu.

Per a quines patologies està més indicat?

Migranya, tendinitis que costen de tractar , processos per baixar de pes (sobretot per l’ansietat que es genera), pell atòpica, estrès, restrenyiment, males digestions, retenció de líquids, alteracions hormonals, menopausa, amenorrea, dolors menstruals, fertilitat, tiroïdisme, tractaments de càncer per minimitzar efectes de la quimioteràpia, vertígens, marejos, trastorns del ritme cardíac, al·lèrgies i problemes respiratoris.

A partir de quina edat pots fer-te fer acupuntura?

A partir dels 7 anys. Amb mes petits es fa amb digitopuntura, amb els dits.

Està contraindicat per a algú?

No s’aconsella pel primer trimestre de l’embaràs excepte en casos de marejos i nàusees provocades per la mateixa gestació, que en aquest cas, funciona molt bé.

Fins a quin punt està comprovada l’eficàcia de l’acupuntura?

S’estan fent mols estudis, sobretot a Anglaterra, però, per exemple, ara mateix se n’està portant a terme un a l’hospital de  Sant Joan de Déu, i  estan demostrant que amb moxibustio a la setmana 36 d’un embaràs en el que  el nadó ve de natges, fent acupuntura en un punt concret es pot arribar a fer girar el fetus.

Comparat amb l’altra medicina no hi ha tantíssims estudis però hem de pensar que la MTX és una ciència mil·lenària i que els xinesos no en fan més estudis perquè no els hi cal, ja que sempre els hi ha funcionat. És aquí on necessitem proves i més proves de tot.

 

www.martinaturalbienestar.com

 

 

Un pas en la neteja del teu organisme: drenatge limfàtic

 

 [ modificar ]  [ esborrar ]

Què és i per a què serveix?

 A vegades, sobretot després de segons quins excessos,  podem notar la sensació que tenim l’organisme brut o carregat. No és que ens faci mal res en concret, més aviat es tracta d’una sensació de malestar vague, una pesantor, que ens indica la necessitat de netejar el nostre organisme de toxines.

El drenatge limfàtic està molt recomanat en aquests casos, sobretot per persones que pateixen de cames inflades, retenció de líquids, cel·lulitis o trastorns de la circulació. El drenatge activa la circulació sanguínia, millora l’aspecte de la nostra pell i reactiva el nostre sistema immunològic, enfortint les nostres defenses.

 Què és el sistema limfàtic?

 És el sistema encarregat de l’eliminació de toxines i líquids acumulats en el nostre organisme. Ho fa a través de la limfa, un líquid blanquinós encarregat d’arrossegar les deixalles fins al torrent sanguini per a poder ser eliminades. Quan tenim molta acumulació d’aquestes toxines o retenció de líquids, (quan tenim edema a les cames, per exemple), la limfa està retinguda i no pot fer bé la seva feina, entorpint al mateix temps, la feina del sistema immunològic.

 Què és el drenatge limfàtic?

 El drenatge limfàtic, és un tipus de massatge que, a través de moviments suaus, va estimulant i arrossegant aquesta limfa fent que, aquells elements de desfet que s’estaven acumulant,  arribin al torrent sanguini i puguin ser expulsats del cos.

A través de moviments lents i acurats, es va ajudant al cos a eliminar aquestes substancies sobreres i d’aquesta manera, enfortim el sistema immunitari, millorem la circulació i tot el nostre aspecte millora.

Adient per:

Atenuar la retenció de líquids, millorar la mala circulació, reduir la Cel·lulitis, potenciar el sistema immunitari, guanyar energia, relaxar-se, eliminar toxines, regular el trànsit intestinal, millorar l’aspecte de la pell, etc.

En definitiva, guanyar en salut!

I recorda que, durant aquest mes de gener, tens un 20% de descompte en els tractaments de drenatge.

 

 

Aquest Nadal, troba un espai per a tu!

Ja hi som! Nadal és aquí i tenim una pila de coses per fer i un munt de gent amb qui retrobar-nos. Com podem viure aquesta època sense que, en algun moment ens sentim una mica cansats o atabalats? Buscant un temps i un espai per a nosaltres mateixos, regalant-nos una estoneta on relaxar-nos, cuidant el nostre cos i la nostra ment. Mimant-nos, escoltant-nos.

Les festes Nadalenques són uns dies plens d’alegria, de vacances; uns pocs dies on hi passen coses molt especials, retrobaments després de molt temps, de reunions familiars, de moltes il·lusions... Una manera de poder centrar-nos en els bons moments que vivim, és mirar de parar durant una estona tot el batibull físic i mental que ens generen aquests dies. Meditar, ballar, rebre un bon massatge relaxant... tot el que sigui parar, respirar, donar-se un moment de calma i retrobament i després, amb el cos i la ment ja calmats, tornar-nos a endinsar en la corrent nadalenca però amb les forces renovades i el cos enfortit.

A l’Espai Fisio, per aquestes festes, et suggerim:

Tractament geotermal: es tracta d’un massatge per tot el cos mitjançant pedres volcàniques. Amb aquest massatge mil·lenari, s’obté un efecte relaxant, descontracturant i gràcies a la combinació de fred i calor de les pedres, s’aconsegueix també un efecte antiinflamatori i estimulant.

Perfecte per aquestes dates per estar relaxat i alhora ple d’energia.

Massatge Geotermal

Aquesta web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els notres serveis, acceptes l'ús que fem de les 'cookies'. De totes maneres, pots canviar la configuració de 'cookies' en qualsevol moment.  [ més Informació ]